Relansarea platformei INNO
În departamentul INNO credem în dezvoltare continuă. În adaptarea la nevoile pieței. În feedback și transformarea produsului digital pentru ca utilitatea acestuia să fie maximizată. Acestea sunt motivele care au stat la baza modificării platformei INNO a ADR Nord-Vest, un instrument suport pentru activitățile departamentului INNO: pe de o parte sprijinirea inovării și antreprenoriatului în regiunea Nord-Vest și, pe de altă parte, promovarea regiunii ca locație pentru investitori.
Evenimentul INNOvation.Switch it on!
INNO a organizat vineri, 1 aprilie, la Cluj-Napoca, un eveniment de relansare a platformei INNO.
Evenimentul INNOvation. Switch it on! a reunit la Cluj, atât în format fizic, la hotelul Platinia, cât și online, prin live pe Facebook pe pagina INNO, cei mai importanți actori regionali din domeniul academic, public și privat. Desfășurat la scurt timp după ridicarea restricțiilor pandemice, evenimentul a reprezentat un prilej mult așteptat de socializare și cunoaștere, invitații declarându-se încântați să se revadă față în față cu colegii și partenerii lor regionali.
Evenimentul a debutat la ora 11:30 cu o scurtă prelegere din partea ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ioan-Marcel Boloș, din inițiativa căruia a luat naștere departamentul INNO în 2017. În continuare, Ștefan Rusu, expert tehnic în cadrul INNO, a prezentat noile funcționalități și direcții ale Platformei INNO. Șeful departamentului de Specializare Inteligentă din cadrul ADR NV, Cristian Otgon, a continuat cu o prezentare despre oportunitățile de finanțare a inovării POR 2021-2027. Seria de prezentări individuale a fost încheiată de către Adrian Curaj, directorul general al Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).
Moderat de coordonatorul departamentului INNO, Laviniu Chiș, panelul dedicat inovării și antreprenoriatului a adus pe scenă șapte actori din mediul academic și privat din regiunea de Nord-Vest, anume Marius Mitroi (UEFISCDI), Ionuț Muntean (BOSCH), Alin Fărcaș (ARQES), Christian Săcărea (Universitatea Babeș-Bolyai), Daniela Popescu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca), Cornel Cătoi (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca), Cristian Dascalu (GapMinder), Anca Dodescu (Universitatea din Oradea), Ana Maria Andronic (DLA PIPER). Invitații au definit din perspectiva lor și a organizațiilor lor ce este un transfer tehnologic de succes și cum se poate ajunge la el, au accentuat importanța dialogului între instituții și a existenței unui plan pe termen lung.
A doua secțiune a evenimentului, panelul dedicat atragerii investițiilor în regiune a reunit actori din mediul public și privat, anume Alina Silaghi (Agenția de Dezvoltare Locală Oradea), Oana Buzatu (Primăria Cluj), Ilinca Pandele (AHK), Mircea Miheștean (Agenția pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului), Philipp Gansch MRICS (Drees & Sommer). Aceștia au vorbit despre impactul avut de investițiile străine și autohtone în regiune, despre felul în care investitorii străini văd România și care sunt piedicile pe care le întâmpină.
Înregistrarea integrală a evenimentului este disponibilă mai jos!