Innovation & Entrepreneurship
Innovation is the driving force behind progress. Want to grow your business in a way that matters? Take a look at our innovation tools!

WHAT YOU'LL FIND HERE

OUR APPROACH TO INNOVATION

We believe innovation is the key to regional development, and disruptive ideas make up that special something that puts our region on the map. We collaborate with all regional stakeholders and help people, businesses and teams connect and create long-term partnerships. We help researchers develop and capitalize on their ideas. We’re nudging things in the right direction by promoting a better understanding of the current economic context and global trends, but also constantly looking forward and finding ways to be one step ahead.
From idea to pitch
Turn your idea into a successful business using Launchpad, our recommended growth program for great results and a market-oriented approach.

WHY ENTER RIEP?

We promote your idea and help you grow it and bring it to market 

We are a regional hub that can help you find the best business matches

We act as an informal incubator and gathering point for the region’s disruptors

News
04 dec 2023
Colegele noastre Ioana Dragos, Andreea Coptil și Raluca Suciu, de la Departamentul de Dezvoltare Regionala, Proiecte si Relații Internaționale, au reprezentant ADR Nord-Vest la prima întâlnire a proiectului STARRISE, care a avut loc in perioada 21-22 noiembrie, in Santa Cruz de Tenerife, Spania.
News
Agrofood
News
Agrofood
28 nov 2023
Pe 10 noiembrie, Muzeul Etnografiei din Budapesta a găzduit CEEcosystem Summit, reunind 50 de speakeri și 40 de companii din 12 țări. INNO a fost, de asemenea, invitat la acest eveniment pentru a prezenta modul în care acceleratorul și inițiativele noastre sprijină start-upurile regionale.
News
INNO
News
INNO
13 sep 2023
Evenimentul Demo Day marchează finalul programului de accelerare LevelUP Health & Life Sciences Accelerator, primul accelerator pentru start-upurile din sănătate și științele vieții din România. 6 luni, 9 întâlniri, 45 de experți, 150+ ore de mentorat și consultanță, 2 bootcampuri și multiple workshopuri mai târziu, cele 13 start-upuri au ajuns la final și sunt pregătite să își prezinte soluția în fața unui juriu format din reprezentanți ai fondurilor de investiții, clinicilor private și EIT Health.
News
INNO
29 aug 2023
LevelUP x iScale este un bootcamp intensiv de 3 zile care va avea loc în 6-8 septembrie, în Cluj-Napoca. Face parte din programul LevelUP Health & Life Sciences Accelerator, primul accelerator dedicat start-upurilor din sănătate și științele vieții din România, finanțat de EIT Health și ADR Nord-Vest.
News
Sănătate
01 aug 2023
Raportul Startup Heatmap Europe 2023 reprezintă cel mai cuprinzător studiu european despre dezvoltarea ecosistemelor de start-upuri și mobilitatea fondatorilor.
News
INNO
29 jun 2023
Cristina Bogățeanu va coordona un workshop intensiv în cadrul celei de-a șasea sesiuni a Acceleratorului LevelUP. Workshopul „Agile Project Management for Startups in Life Sciences and Health Tech” vă va ajuta să înțelegeți mai bine modul în care comportamentul și nevoile clienților determină dezvoltarea și ajustarea produselor și, implicit, care este rolul vostru în acest proces și cum vă puteți adapta la această situație.
News
Sănătate
27 jun 2023
Vino să o întâlnești pe Montse Daban Marín, o adevărată inovatoare în domeniul sănătății europene. Montse va veni la întâlnirea noastră de accelerare de joi, special pentru start-upurile din cadrul programului LevelUP Accelerator.
News
INNO
27 jun 2023
ADLO, împreună cu Primăria Municipiului Oradea anunță lansarea unei noi etape de înscrieri pentru incubatorul de afaceri „CRESC Oradea Mare” pentru start-upurile din industrii creative.
News
22 jun 2023
Joi, 22 iunie, am organizat un workshop practic, special pentru start-upurile din acceleratorul LevelUP, despre tot ceea ce trebuie să știe pentru a-și înființa o firmă.
News
INNO
19 jun 2023
Techsylvania este o conferință anuală de tehnologie organizată în Cluj-Napoca, care aduce laolaltă profesioniști, antreprenori, investitori și entuziaști ai tehnologiei din diverse domenii și industrii.
News
Evenimente
16 jun 2023
Cluj Innovation Days este un eveniment anual dedicat încurajării inovației și antreprenoriatului, precum și promovării colaborărilor între diverse industrii și sectuare pentru dezvoltarea unor modele de afaceri inovatoare cu impact asupra societății.
News
Evenimente
13 jun 2023
Targul de Industrie si Tehnologie IDENTICOM4 a avut loc în Cluj-Napoca în 24-26 mai, la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative. Conceptul IDENTICOM4 se concentrează în jurul relației dintre companiile orientate spre inovație, digitalizare în era Industry 4.0, viziune asupra calității, și clienții acestora.
News
Evenimente
News
Evenimente
12 jun 2023
HealthFEST, desfășurat la Casino în Parcul Central Cluj-Napoca în perioada 18-21 mai, este un eveniment inovator și interactiv care își propune să ofere publicului larg o experiență educativă și distractivă, axată pe sănătate și medicină.
News
Evenimente
06 jun 2023
Te-ai întrebat vreodată ce fac diferit acele 10% din start-upuri care reușesc să ajungă pe piață? Workshopul nostru satelit de la Techsylvania te va ajuta să descoperi conceptul de lean start-up și să înveți cele mai bune practici pentru construirea unui model de business în domeniile biotehnologie și medtech.
News
Evenimente
23 may 2023
Consultarea publică se va derula pe o perioadă de 7 zile calendaristice, începând cu data publicării. Observațiile și propunerile pot fi trimise până la data de 30 mai 2023 prin e-mail catre marian.alca@nord-vest.ro
News
INNO
11 may 2023
Programul LevelUP Health & Life Sciences a început oficial cu un bootcamp introductiv și prima întâlnire de accelerare pentru cele 14 start-upuri selectate.
News
Sănătate
19 apr 2023
După o perioadă de selecție riguroasă, care a inclus interviuri cu experții programului și analiza potențialului fiecărei echipe, au fost selectate 14 start-upuri promițătoare.
News
INNO
24 mar 2023
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a desfășurat la Bistrița cel de-al doilea curs de formare în cadrul proiectului POCA 150753.
News
Evenimente
15 mar 2023
Ai un start-up sau ești specialist în domeniile sănătății sau științelor vieții? Sau poate ești un antreprenor de succes și vrei să îți împărtășești experiența cu cei aflați la început de drum? Te invităm la evenimentul de networking din cadrul LevelUP Health & Life Sciences Accelerator!
News
INNO
02 mar 2023
Am deschis înscrierile pentru LevelUP – Primul accelerator dedicat start-upurilor din Sănătate și Științele Vieții!
News
INNO
30 dec 2022
Pentru că cifrele vorbesc de la sine, hai să trecem în revistă rezultatele anului 2022!
News
INNO
News
INNO
13 dec 2022
Între 7 și 8 decembrie, am fost la Budapesta pentru a participa la ultima sesiune de workshopuri din cadrul programului EIT Health Drive.
News
INNO
25 nov 2022
Compania Press Glass Production SRL, unul dintre cei mai mari producători de sticlă termoizolantă din Europa, vine în România, în parcul industrial Eurobusiness IV din Oradea. Aceasta este a doua investiție majoră concretizată pe care INNO a facilitat-o în regiune, după ce în luna iunie compania germană Stihl a confirmat o investiție de 125 milioane de euro în Oradea.
News
INNO
22 nov 2022
EduHack2022, cel mai mare hackathon pe teme de educație formală și informală din România, lansează o provocare privind învățământul în mediul rural, dar și pe Marte.
News
IT&C
21 nov 2022
În perioada 15-17 noiembrie 2022, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a desfășurat primul curs de formare organizat fizic la Zalău, în cadrul proiectului “Consolidarea dialogului între APL și ecosistemele din regiunea Nord-Vest”, cod SIPOCA 927/MySMIS2014 – 150753.
News
Evenimente
31 oct 2022
Colegii noștri, Laviniu Chis și Ştefan Rusu, împreună cu Anca Roman de la Specializare Inteligentă au participat săptămâna trecută la a doua sesiune a programului de formare DRIVE Training.
News
Sănătate
News
Sănătate
31 oct 2022
28 oct 2022
Echipa INNO a participat la cea de-a 10-a ediție a evenimentului Cluj Innovation Days.
News
Evenimente
News
Evenimente
12 oct 2022
INNO a participat la întâlnirea bilaterală România-Singapore facilitată de Cluj IT.
News
Evenimente
03 oct 2022
Oportunitate de a-ți prezenta proiectul sau studiul în cadrul Conferinței Internaționale SIF2022, în Sardinia.
News
Știri
09 sep 2022
Consolidarea dialogului între APL și ecosistemele antreprenoriale din Regiunea Nord-Vest
News
Știri
31 aug 2022
Prima ediție StartUP LevelUP, Level 1: Entrepreneur Mindset a luat sfârșit!
News
Știri
News
Știri
28 jun 2022
În săptămâna 20-24 iunie, INNO, în colaborare cu Ingenious Biz, a desfășurat o serie de workshopuri menite să ajute la dezvoltarea Planului Regional pentru Creșterea Investițiilor în Inovare și Antreprenoriat pentru Regiunea Nord-Vest a departamentului INNO.
News
Știri
23 may 2022
Prima ediție Innowave Summit a avut loc la Cluj-Napoca în 19-20 mai 2022.
News
Știri
News
Știri
09 may 2022
InfoDay - Oportunitati de finantare pentru digitalizarea industriei
News
Știri
News
Știri
09 may 2022
09 may 2022
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în colaborare cu Transilvania Digital Innovation Hub, vă invită să participați la evenimentul Info Day - OPORTUNITĂȚI DE FINANȚARE PENTRU DIGITALIZAREA INDUSTRIEI.
News
Știri
31 mar 2022
INNO este un departament în cadrul ADR Nord-Vest înființat în 2019 cu misiunea de a contribui la dezvoltarea regională prin atragerea investițiilor străine și dezvoltarea ecosistemului de inovare. Laviniu Chiș, șeful departamentului, ne explică cum poate această inițiativă să atragă în mod activ investitorii străini și care sunt cele mai importante aspecte la care aceștia se uită când iau decizia să investească.
News
INNO
31 mar 2022
Un produs digital începe de la o idee, de la o viziune. Ca să fie dezvoltat și să treacă testul validării, trebuie să poată răspunde unui set amplu de întrebări. Proiectul INNO nu a fost cu nimic diferit. Pornind de la consultări cu mediul academic și de cercetare, mediul privat dar și cel public, INNO a avut la bază un set de nevoi identificate la nivel regional și a vizat să fie un instrument regional pentru potențialii investitori din regiune.
News
INNO
News
INNO
31 mar 2022
31 mar 2022
Portofoliul Regional pentru Inovare și Antreprenoriat, sau PRIA pe scurt, este un instrument de promovare a celor mai inovatoare idei din zona de Nord-Vest a României.
News
INNO
31 mar 2022
INNO are deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul INNOVATION. Switch it on, care va avea loc pe 1 aprilie 2022, între orele 11:00 - 15:30, în format fizic la Hotel Platinia, sala Da Vinci, sau online, prin live pe Facebook.
News
INNO
News
INNO
INNO ADR NV
31 march 2022
În încercarea de a promova produsele regionale și a încuraja producția atât la nivelul materiilor prime cât și a produselor finite la nivelul regiunii Nord-Vest, propunem realizarea unei platforme care are la . bază tehnologia blockchain pentru identificarea trasabilității originii produsului regional. Vom putea astfel să realizăm o certificare regională care să asigure cumpărătorul (fie B2C fie B2B) că produsul achiziționat este 100% realizat în regiune Nord-Vest. Avem astfel nevoie de o echipă care să poată realiza tehnologia necesară pentru implementarea trasabilității în lanțul de valoare al companiilor din regiune.
Challenges